Dituvos Aleksandro Teodoro Kuršaičio
pagrindinė mokykla

Žemaičių dailės muziejuje

  • Paskelbta: 2024-05-08
  • Kategorija: Renginiai

Plungėje, Žemaičių dailės muziejuje (buvę Oginskių rūmai), vyko Jaunimo pilietinio ir tautinio ugdymo projektas, kuris skirtas šio projekto 30-mečiui ir Spaudos atgavimo 120-sioms metinėms. Projekto sumanytojas – mūsų mokyklos mokytojas, Klaipėdos Rotary klubo „Maris“ narys Aleksas Bagdonavičius, tada dirbęs Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro direktoriumi. 

Aktyvus šio projekto talkininkas pirmasis Klaipėdos Rotary klubo „Maris“ prezidentas verslininkas Valdemaras Vaičekauskas. Projektas – tai lietuviško žodžio šventė, kuri kiekvienais metais vyksta Lietuvos dvaruose, pilyse ar muziejuose. Nugalėtojų čia nėra, nes tai ne konkursas. Todėl visų dalyvių nuotaika būna puiki, išsiskiria visi džiugūs ir pakylėti. 

Oficialūs šio projekto organizatoriai yra Klaipėdos Rotary klubas „Maris“, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyrius ir Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centras. O mūsų mokykla jau treti metai yra šio projekto partneriai kartu su Klaipėdos „Litorinos“ mokykla. Kiekvienais metais šių mokyklų mokiniai projekto metu dalyvauja edukacinėje programoje, o šiais metais sudalyvavo ir meninio skaitymo šventėje. 

Mūsų mokyklą atstovavo dešimtokė Gintarė Vasiliauskaitė, o Amanda Žutautaitė, kad ir pasirodė kaip Karalienės Luizės jaunimo centro „Aušros“ teatro studijos skaitovė, džiugu, kad tai ir mūsų mokyklos mokinė. Abi mergaitės pasirodė puikiai. Šventę stebėjo mokyklos direktorė Lina Nedveckienė ir jos pavaduotoja Renata Padeginskienė. Skaitovai ir mokytojai buvo apdovanoti Padėkos raštais bei dovanomis, o mokytojas Aleksas Bagdonavičius ir verslininkas Valdemaras Vaičekauskas apdovanoti Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro padėkos raštais už ilgametį projekto vykdymą ir tradicijų puoselėjimą. 

Renginį vainikavo bendri pietūs restorane. Prie pietų stalo užsimezgė įdomūs pokalbiai ir naujos pažintys.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas